Obavještenja

Osnovne studije
Spisak tema za diplomske radove čija će odbrana biti u septembru 2019. godine

Postavljen je spisak tema za diplomske radove čija će odbrana biti u septembru 2019. godine.

Podsjećaju se studenti na izvod iz pravila:

"Studenti su dužni da se dogovore sa profesorima oko izbora tema i da nakon dogovora sa profesorom, odnosno dobijanja odobrenja od potencijalnog mentora pošalju e-mail sa informacijom o odobrenoj temi i uzetom diplomskom radu na adresu diplomski.fmefb@udg.edu.me najkasnije do:

o 12. juna 2019. godine do 23:59:59h za studente - za studente koji diplomiraju u julu 2019. godine;

o 07. avgusta 2019. godine do 23:59:59h za studente koji diplomiraju u septembru 2019. godine;

o 03. februara 2020. godine do 23:59:59h za studente koji diplomiraju u februaru/martu 2020. godine

U mailu je potrebno navesti ime i prezime studenta, broj indeksa, naziv teme i informaciju ko je mentor.

• Prije samog slanja maila sa prijavom potrebno je da svaki kandidat (koji ima pravo da brani diplomski rad u tom terminu) kontaktira svog potencijalnog mentora i sa njim provjeri da li je tema slobodna za izradu. Komunikacija o dogovoru o temi ide isključivo između potencijanog mentora i kandidata. Mentori su dužni da u roku od 48h emailom pošalju odgovor kandidatu. Tek nakon dobijanja povratne informacije od mentora student može prijaviti svoju temu slanjem maila na gore definisani način. Prijave teme bez prethodne saglasnosti i odobrenja mentora neće biti validne, kao ni prijave koje ne sadrže sve neophodne podatke. Prijavljivanje se vrši isključivo slanjem sa studentskih @udg.edu.me adresa.

• Student koji je uzeo temu za izradu diplomskog rada u određenom ispitnom roku, ukoliko nije uradio rad, u sljedećem ispitnom roku mora ponovo da uzme temu i da ponovo ispoštuje sve korake ovim dokumentom definisane procedure odabira, prijave, izrade i odbrane diplomskog rada (uzimanje potvrda, slanje eseja, itd).

• Rad i komunukacija studenta i profesora se izvodi profesionalno i u dogovorenim rokovima."