Obavještenja

Osnovne studije
Poziv studentima na II školu objektivizma Džon Galt

Crnogorski portal Vjesnik slobode u saradnji sa Ajn Rend Institutom iz Kalifornije i Balkanskim objektivističkim centrom, organizuje drugu Školu objektivizma „Ko je Džon Galt?“ u Crnoj Gori.

Program se sastoji od osam predavanja koja obuhvataju osnove filozofije, objektivizma kao filozofskog pravca i uticaja objektivizma na današnji svijet, te kako mladi ljudi mogu iskoristiti filozofiju objektivizma za lični razvoj i uspijeh u svojoj karijeri.

Program traži mlade, aktivne ljude koji su željni novih znanja iz oblasti filozofije, društva, ekonomije i politike. Ovaj program se po drugi put realizuje u Crnoj Gori, a prethodno je uspješno realizovan u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porijekla, Ajn Rend sredinom dvadesetog vjeka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno “filozofiju za život na Zemlji.” Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, postao je popularan široj publici putem romana Ajn Rend i do današnjih dana pokazao se veoma uticajan. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od preduzetnika, umetnika, do najistaknutijih političara. Program podrazumjeva predavanja, kao i kreativne sesije koje uključuju filmske projekcije i čitalačke sekcije gdje će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan za one koji žele da ispitaju različite tradicije političke filozofije liberalizma, kao i za one koji žele bolje da razumiju društvene i političke procese i ishode u Crnoj Gori, regionu i u svijetu. Svi polaznici Škole objektivizma – “Ko je Džon Galt?” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz biblioteke, preporuku za posjete značajnim konferencijama u Evropi i SAD-u, i sertifikat o uspješnom pohađanju. Prijave su otvorene na sledećem [url=https://goo.gl/forms/IXPcfQnQAXcgAm7u1]linku[/url] do 25. marta 2019. godine do 23:59 časova. Nakon zatvaranja prijava svi kandidati koji su uspješno prošli selekciju biće kontaktirani od strane organizatora. Više o samoj školi možete saznati na sledećem [url=https://www.vjesnikslobode.org/jgs/]linku[/url]. Za više informacija možete nam se obratiti putem informativnog centra Vjesnika slobode na adresi info@vjesnikslobode.org ili mobilnog telefona +382 (69) 324 155. Svim kandidatima želimo puno sreće!