Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Leader projekat

Predstavnici Privredne komore Crne Gore i kanadske poslovne škole Ivey Business School su u okviru pripremnih aktivnosti za implementaciju LEADER projekta u Crnoj Gori posjetili Univerzitet Donja Gorica, gdje su razgovarali sa dekanicom prof. dr Majom Drakić-Grgur i profesoricom prof. dr Dijanom Kovačević.

Direktor Sektora za obrazovanje i kvalitet Privredne komore dr Mladen Perazić i izvršni direktori LEADER programa Džonatan Soriano i Sofi Fiala predstavili su sagovornicama detalje o obukama za mlade preduzetnike i studente koje će biti realizovane počev od sredine aprila 2025. godine. Riječ je dvonedjeljnom programu koji, osim predavanja, uključuje studije slučaja, te jedan-na-jedan coaching metodu. Ovaj program se uspješno realizuje u osam zemalja, sa ciljem sa da osnaži perspektivne preduzetnike na globalnim tržištima da zamisle, pokrenu i/ili razviju nove poduhvate. Kroz ovaj pristup LEADER ima cilj da omogući pojedincima sa visokim potencijalom da razviju lokalna poslovna rešenja koja stvaraju mogućnosti za njihove zajednice.

Prof. Drakić-Grgur je istakla da su studenti postdiplomskih programa na UDG-u istovremeno i preduzetnici, te da mogu biti polaznici LEADER obuka planiranih u Crnoj Gori. Ona je govorila o  međunarodnoj saradnji i projektima koje UDG realizuje, te predstavila „Preduzetničko gnijezdo“ koje radi u okviru ovog univerziteta. 

Prof. Kovačević je predstavila projekat „Berza preduzetničkih ideja“ koji UDG godinama realizuje. Studenti u okviru ove aktivnosti predstavljaju poslovne ideje i projekte i takmiče se na događaju koji je tome posvećen. Takođe je predstavila i druge aktivnosti projekta u ovoj sferi i postdiplomske studije menadžmenta koje Univerzitet realizuje.